Bruiloft Q&A

VIEW MORE
Mogen we jou betrekken bij de planning van onze bruiloft?

Ja, graag zelfs! Naast dat ik dat heel erg leuk vind, is het ook nog eens heel handig als ik meedenk over de details van jullie bruiloft. Een fijne planning levert namelijk de mooiste foto's op.

Dus heb je een vraag over wanneer je het best de familiefoto's kunt plannen? Wil je weten waar je het best kunt zitten tijdens het diner? Wil je me van tevoren graag een keer meenemen naar de trouwlocatie? Vraag het me gerust!

Wij vinden het heel ongemakkelijk om op de foto te gaan, staan we er straks wel leuk op?

Ja, zeker wel! Zolang je je focust op elkaar en niet op de camera sta je er (bijna) altijd leuk op. Die paar foto's waar je er toch niet helemaal fruitig uit ziet... die hoeft niemand ooit te zien. Ik maak er sowieso veel te veel, dus er is genoeg keuze!

Mocht je je toch grote zorgen maken over of je wel fotogeniek genoeg bent (het antwoord is ja), dan doen we tijdens het kennismakingsgesprek een kleine fotoshoot van een half uur. Zo kunnen jullie wennen aan mijn werkwijze en alvast zien dat óók jullie er op mijn foto's beeldig uitzien.

Wat is jouw werkwijze?

Ik probeer tijdens de hele dag zo min mogelijk op te vallen en in te grijpen, zodat ik jullie dag precies zo kan vastleggen zoals hij is. Ik wil namelijk dat jullie achteraf de foto's bekijken en dat je je dan weer precies zo voelt als op de dag zelf.

Ik wil de echte lach van je moeder vangen, ik wil een foto maken van je broer op de dansvloer terwijl hij denkt dat niemand kijkt, ik wil dat iedereen een traantje wegpinkt bij de speech van je beste vriendin zonder zich druk te maken om de aanwezigheid van de camera.

Het enige moment van de dag waarop ik aanwijzingen geef, is tijdens de fotoshoot. Voor de rest zal je niet merken dat ik er ben!

Hoe verloopt de fotoshoot?

Tijdens de fotoshoot geef ik jullie wat kleine opdrachten en aanwijzingen: praat met elkaar, loop een stukje, linkerarm iets naar achteren, kin iets omhoog. Weinig ingewikkelds.

Ik begin het liefst met foto's van veraf. Dan sta ik automatisch iets verder weg en kunnen jullie, zonder dat ik er bovenop sta, eerst even genieten. Van elkaar, van het feit dat jullie net getrouwd zijn of bijna gaan trouwen, van het moment dat jullie even samen alleen zijn.

Daarna kom ik steeds een stukje dichterbij en tegen de tijd dat we bij de close ups aankomen, zijn jullie al lang gewend aan de camera.

Ga er voor de zekerheid wel van uit dat je je in het begin misschien een béétje ongemakkelijk zal voelen als je niet van poseren houdt. Maar omarm het ongemakkelijke en lach er samen om! Dan staan jullie er sowieso goed op.

Wil je alvast een foto zien van mijn trouwjurk?

JA!

Eet je ook mee tijdens de bruiloft?

Zeker. Ik heb niet veel eisen. Ik eet het liefst vegetarisch en op het moment dat jullie ook eten. Jullie willen - neem ik aan - toch niet op de foto met een mond vol eten.

Mochten er speeches zijn tijdens het diner, dan sta ik uiteraard meteen weer in de starthouding!

Wat als de bruiloft uitloopt? Kan je ook een uur langer blijven?

Meestal wel! Ik geef vaak een uur voor de afgesproken eindtijd aan dat ik er nog maar een uur ben. Mocht je dan willen dat ik langer blijf, dan is dat het moment om dat aan te geven.

Wanneer kunnen we de foto's verwachten?

Jullie ontvangen binnen drie dagen na de bruiloft een klein voorproefje van ongeveer 10 van jullie foto's. De rest volgt maximaal 6 weken later.

Ik heb nog een vraag die niet wordt beantwoord op deze website. Mag ik die naar je mailen?

Uiteraard!

TYPE & KLIK OP ENTER